Oliver

Oliver, Waihi Beach – design and build

Our clients for this project are a well travelled, recently retired couple who had just built their retirement home.  Their love of the outdoors and lush gardens was strongly emphasised in their brief and our design needed to reflect this and utilise as much space as possible for their future enjoyment. The size and slope of the property and site of the dwelling meant that the sunny side of the house was rather restricted & cramped. This presented our main challenge as to how best lend an impression of space to the outdoor living areas & maintain views whilst creating privacy & shelter from prevailing winds. Our concept begins with stack bond block fencing which invites passersby to imagine what lies beyond. Well hidden behind the fences lie a series of ‘outdoor rooms’ comprising smaller paved spaces framed by sub tropical plantings, built in seating and timber slat screens.  The resulting spaces are both intimate and roomy with each area subtly obscured from the next by the foliage & screening.

Posted in Projects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Follow us on Facebook!

For tips on planting, advice on designing your outdoor space and other useful landscaping hints, follow us on Facebook.
Just click the 'like' button below!

Call for a FREE Appraisal!
Contact us today - we're happy to visit the site to discuss your plans and provide a free, no obligation appraisal.

Ph 0800LandDesign
(0800526333)

Email zn.oc.secapsretuonull@ofni